Noaptea Porților Deschise
From Saturday, December 9, 2017 6:00 pm To Sunday, December 10, 2017 1:00 am Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 2-4, Cluj-Napoca, Cluj-Napoca, Romania, 400192
773Attendees 5490Interested 0Declined Invite Friends

Noaptea Porților Deschise

NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE
9 decembrie 2017
Între orele 18:00 01:00

INTRAREA LIBERĂ în limita locurilor disponibile

Evenimentul include o campanie caritabilă dedicată Fundației Estuar

Noaptea Porților Deschise revine în acest an cu evenimente noi și altele de tradiție invitânduvă să ne bucurăm împreună de ele Pentru prima dată aveți ocazia să vă întâlniți cu actori ai teatrului dar la fel ca anul trecut și să dansați pe scenă alături de multe alte ateliere și evenimente la care veți putea participa sau asista dea lungul celor șapte ore pe care le puteți petrece alături de noi.

În acest an gândurile și susținerea noastră se îndreaptă către Fundația Estuar. Fondată în 1993 este prima organizaţie din România care a creat pentru adulţii cu probleme de sănătate mintală o reţea de servicii de îngrijiri comunitare de zi şi locative acreditate şi recunoscute la nivel local naţional şi internaţional. Fundația Estuar este activă în patru orașe din țară București Ploiești Giurgiu și Cluj și deservește anual peste 2000 de beneficiari.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

SALA MARE

18:0019:40
CURS DE INIȚIERE ÎN SALSA
susținut de Mario Dance Atelier și Latin Beat

În seara de 9 decembrie salsa se mută la Teatrul Național Cluj Mario Dance Atelier și Latin Beat vă invită la o seară incendiară cu mult dans Instructori experimentați vă vor învăța cum să dansati că niște adevărați salseros profesioniști. Lecție deschisă distracție garantată.

19:5020:10
DEMONSTRAȚIE cu participanții la atelierul susținut de coregrafa Andrea Gavriliu

Atelierul susținut de coregrafa Andrea Gavriliu va avea loc sâmbătă 9 decembrie în incinta Teatrului Național ClujNapoca și va dura aproximativ 5 ore. Participarea este gratuită în limita a 20 de locuri disponibile pe bază de înscriere la adresa atelierteatrulnationalcluj.ro Atelierul este deschis pentru neprofesioniști în artele spectacolului și dansului cu vârsta minimă de 16 ani. Rezultatele atelierului vor fi prezentate pe scena mare a teatrului.

20:2020:50
CABINA DE FILM
proiecție de film cu și despre spectatori ai Teatrului Național ClujNapoca

CABINA DE FILM se află în acest an la a treia ediție. Este un proiect început în 2015 prin care invităm spectatorii participanți la ZIUA PORȚILOR DESCHISE să intre în cabina noastră de film și să răspundă la câteva întrebări. Pe baza răspunsurilor lor realizăm un film de mediumetraj intitulat CABINA DE FILM pe care îl proiectăm la NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE. Neam dorit ca prin acest demers să ne cunoaștem mai bine spectatorii și de asemenea prin proiectarea filmului să dăruim înapoi spectatorilor gândurile pe care leau împărtășit cu noi.

21:0021:40
SESIUNE DE ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI
cu artiștii Teatrului Național ClujNapoca: Diana Buluga Andrea Gavriliu Ioan Isaiu Dragoș Pop

21:5022:20
CONCERT DE COLINDE
susținut de Ioan Bocșa și Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească ICOANE

22:3023: 00
FAMILIA POPESCU de CRISTIAN POPESCU
Recital de poezie susținut de actorii Alexandra Tarce Narcisa Pintea Cornel Răileanu Dan Chiorean Radu Lărgeanu

Cristian Popescu este unul dintre cei mai interesanți poeți români născut în 1959 și plecat din această lume în 1995 la doar 35 de ani. Publică doar trei volume Familia Popescu Cuvânt înainte și Arta Popescu și rămâne mai degrabă necunoscut. Cei care îi citesc însă poemele se întrec în reacții entuziaste și îl compară pe poet cu Mircea Cărtărescu sau chiar și cu Mihai Eminescu. Bolnav de schizofrenie ceea ce nea făcut să alegem poemele sale pentru această ediție a Nopții Porților Deschise în care ne propunem să susținem Fundația Estuar și activitatea sa dedicată persoanelor cu probleme de sănătate mintală Cristian Popescu scria despre boala de care suferă în Adevărul literar și artistic asumândușio.
Hăituit de vocile din capul său Popescu a ticluit poate cea mai comprehensibilă definiţie a pierderii minţilor: nebunia e atunci când te crezi mai important decât un meci de la Campionatul Mondial de fotbal. Cei 36 de ani trăiţi cu naivitate şi grabă ar putea fi o capodoperă a literaturii. În urâtul zilelor de după Revoluţie el ţinea predici în faţa aurolacilor scria poeme despre vatmanii arşi de soare în cabinele tramvaielor şi murea puţin câte puţin în fiecare zi pentru ca morţii adevărate să nui mai rămână mare lucru de făcut scrie Cristian Delcea întrun articol numit Marele Popescu. Poet paznic de noapte schior pe pantele disperării
Îl rememorăm și noi astăzi invitânduvă să ne bucurăm împreună de câteva dintre poemele sale din ciclul Familia Popescu recitate de actori ai Teatrului Național ClujNapoca.

23:1023:35
RECITAL SUSȚINUT DE NUCU PANDREA
la frunză și muzicuță

Eugen Aloisiu Nucu Pandrea este considerat un adevărat fenomen al muzicii contemporane. Inițiat în tainele cântatului la frunză de către bunicul său în copilărie artistul șia perfecționat tehnica dea lungul anilor: în prezent interpretează cu măiestrie bucăți muzicale din genuri variate de la cântece populare la lucrări clasice piese rock și jazz. A concertat pe scene locale și internaționale alături de artiști celebri precum Gheorghe Zamfir și Nightloosers. Visul lui Nucu Pandrea este să creeze o şcoală de cântăreţi din frunză.

23:4501:00
JUST PUSH PLAY show de improvizație
cu Bogdan Bob Rădulescu Dragoș Muscalu Robert Pavicsits Matei Rotaru Vlad Pasencu pian

Just Push Play este o invitație… la spectacol. Totul se construiește pe loc fără regizor fără scenariu și fără decor. Nimic prestabilit totul… spontan. Orice sugestie venită din partea publicului se poate transforma întro scena de teatru întro poveste întrun discurs sau de ce nu întrun cântec. Cuvintele cheie sunt: umor interactivitate și improvizație iar telecomanda este în mâna publicului. So… JUST PUSH PLAY

SALA MARE LOJI RANG I
18:30 19:30
FAȚĂ ÎN FAȚĂ
întâlniri individuale cu actorii Anca Hanu Angelica Nicoară Sânziana Tarța Ionuț Caras Cristian Grosu Radu Lărgeanu

Noaptea Porților Deschise vă oferă ocazia să îi cunoșteți pe câțiva dintre actorii Teatrului Național în scurte momente de întâlniri individuale.

FOAIER RANG II
18:0021:00
ATELIER DE MACHIAJ TEATRAL
susținut de Camelia Curuțiu Zoicaș

Machiajul este acea tehnică prin care chipul unui actor este remodelat și transformat este acea tehnică care modifică și subliniază prin intermediul umbrelor a luminii și a culorii o varietate mare de sentimente și tipuri umane.

Machiajul în teatru folosește tehnici complexe care au la bază farduri și accesorii speciale care îl vor ajuta pe pictorul machior să inventeze și să creeze personaje fictive nu pe planuri simple ca in celalalte arte ci pe un obraz viu omenesc cu suprafețe plane concave sau convexe. Acesta va încerca să sugereze prin culoare umbre și lumini un tip de om cu chip deosebit cu paliditatea sau uscăciunea bolnavului sau a bătrânului ori cu pulsația sau transparența tinerească a pielii și a sângelui.

Acest workshop se adresează tuturor celor care își doresc să intre și să experimenteze pentru câteva clipe această lume efemeră vie fantastică această lume ficțională plină de umbre și culoare încărcată de psihologie și intuiție artistică.

18:0021:00
ATELIER DE PICTURĂ PE GLOBURI
susținut de Ilinca și Dora Baba

18:00 21:00
ATELIER DE BIJUTERII CONFECȚIONATE DIN CIOCOLATĂ ȘI MARȚIPAN
susținut de Centrul de Zi pentru Vârstnici nr. 2

Miniatelierul propus pentru evenimentul Noaptea Porților Deschise la Teatrul Național ClujNapoca va exemplifica cum poate să devina bijuterie… ciocolata. Modelată sculptată în combinație cu dantelă sau accesorizată cu mărgele clasica ciocolată poate să se metamorfozeze în delicate podoabe.

FOAIER RANG III

18:0001:00
Cafeneaua DOAMNA T

19:0020:00
RECITAL DE MUZICĂ ȘI POEZIE
prezentat de persoane cu deficiențe de vedere

20:3021:00
Lansare de carte
Împotriva uitării de Alexa Visarion Editura Ideea Europeană în parteneriat cu ICR în prezența autorului

PE TOATĂ DURATA EVENIMENTULUI:

FOAIER PARTER RANG II ȘI RANG III

TÂRG DE CRĂCIUN cu obiecte realizate de copii și adulți cu dizabilități prin Asociația Derzelas Fundația Estuar Asociația Handicope Liceul Special pentru Deficienți de Vedere ClujNapoca alături de Floarea Ta Friandise Peyo Ronna Art Chiramó Lionbox Bruiaj Arts

LIBRĂRIA Teatrului Național ClujNapoca

Eveniment cu parfum de lavandă by Casa Boian

Deschide