Iarna în Ţinutul Buzăului
From Saturday, February 17, 2018 6:00 am To Sunday, February 18, 2018 10:00 pm Piața Unirii, Bucharest, Romania, 030119
20Attendees 313Interested 0Declined Invite Friends

Iarna în Ţinutul Buzăului

Obiective:
Ţara Luanei Muntele Ivăneţu construcţii rupestre
Mănăstirea Găvanu izolată anul 1707
Piatra Albă de la Grunj
surpriză la pensiune.

Acestea sunt drumeţii montane de nivel mediu datorită distanţei şi condiţiilor de iarnă. Aveţi nevoie de condiţie fizică pentru a merge pe jos în ambele zile 19 şi 17 km pe trasee uşoare ca dificultate drumuri de tractor cu pante mici dar relativ lungi prin urmare vă rog să veniţi cu încălţăminte adecvată de iarnă şi drumeţie.

Ne vedem sâmbătă 17 februarie de la ora 06:00 la Piaţa Unirii din Bucureşti lângă Hotel Horoscop în dreptul accesului la metrou. La ora 06:15 se învârte roata autocarului. Ne îndreptăm spre bazinul superior al Buzăului Valea Slănicului Mânzăleşti de unde pornim în drumeţia de 19 km dusîntors spre Mănăstirea Găvanu poate cea mai izolată aşezare de acest tip din munţii noştri. Vom admira biserica din lemn construită în anul 1707. Durata estimată de parcurgere este de 8 ore în mers lejer dusîntors cu tot cu popasuri. Aveţi nevoie de mâncare şi apă în rucsac. Revenim la Mânzăleşti pe acelaşi traseu care pleacă de la Piatra Albă Grunj şi mergem spre locul nostru de cazare Complexul Turistic Măgura unde ajungem la 18:30. Seara se încheie la pensiune cu cina inclusă în preţ şi o surpriză

Ziua de duminică începe la ora 07:30 cu micul dejun inclus în preţ. Ne trezim mai devreme pentru că undeva la ora 09:30 ne propunem să fim deja pregătiţi pentru traseul montan de 17 km dusîntors dintre satele Colţi şi Nucu via Aluniş Chilia lui Dionisie şi Peştera lui Iosif. Durata estimată de parcurgere este de 8 ore în mers lejer dusîntors cu tot cu popasuri. Primul popas este la Aluniş acolo unde ciobanii Vlad şi Simion în secolul XVIII au săpat în stânca de gresie în căutarea unei icoane ascunse. Astăzi în cuprinsul colosului de gresie întâlnim o biserică atestată documentar din anul 1647 în vremea lui Matei Basarab precum şi un complex de chilii. De la Aluniş continuăm spre Poiana Cozeanca în mijlocul căreia se înalţă Stânca lui Dionisie. Aici a fost săpată Chilia lui Dionisie Torcătorul în care a locuit pustnicul de la care provine toponimia. Inscripţiile şi însemnele din interior plasează o eventuală atestare documentară a grotei tocmai în secolele IVVI. În vecinătatea chiliei Peştera lui Iosif este amenajată ca de obicei în gresia relativ uşor de sculptat. Toponimia provine cel mai probabil de la ultimul pustnic care a locuit aici.

Nu mai târziu de ora 18:30 la Colţi ne reocupăm locurile din autocar pentru a porni spre Bucureşti Piaţa Unirii unde vom ajunge la ora 22:00.

Preţul aplicaţiei este de 310 lei şi include:
transport cu autocarul modern şi şofer
cazare cu cină şi mic dejun la Complex Turistic Măgura în cameră dublă
organizare prin agenţie de turism
surpriza serii
accesul la obiective prin urmare NU există alte costuri fixe obligatorii.

Înscrierile se fac: fie prin email fie prin mesageria privată a paginii Arhiva de Geografie. Pentru a valida înscrierile vă rog să specificaţi:
numele întregi ale persoanelor pe care le înscrieţi
tipul de cameră dublă preferat cu pat matrimonial sau twin
tipul de cină preferat cu carne / vegetarian
numele şi adresa pentru factură.

Plata se va face prin transfer bancar în contul Geoarhiva SRL IBAN vil transmit ca răspuns la email / mesaj privat dar figurează şi pe site. Pentru blocarea sigură a locului se poate achita avans 100 de lei nerambursabil. Data limită a plăţilor integrale avansdiferenţă este 25 ianuarie 2018.

Vă mulţumesc frumos
Andrei Ionel geoarhivagmail.com
geoarhiva.com

Deschide