Dineu cu proști
From Wednesday, December 6, 2017 8:00 pm To Wednesday, December 6, 2017 9:40 pm Bd. Nicolae Bălcescu nr. 2, Bucharest, Romania, 010051
38Attendees 350Interested 0Declined Invite Friends

Dineu cu proști

Dineu cu proşti
de Francis Veber
Traducerea: Tudor Tepeneag
Regia: Ion Caramitru
Scenografia: Florilena Popescu Fărcăşanu
Cu: Horaţiu Mălăele Ion Caramitru Medeea Marinescu Aylin Cadir Alexandru Bindea Costina Cheyrouze Teodora Mareş Andone Dorin Tomi Cristin Alexandru Georgescu.

Spectacolul instaurează familiaritate între scenă şi sală mai ales prin abilitatea de a conferi faptului mărunt relevanţă artistică. Delimitând esenţa de aparenţă întreaga echipă de la Dineu cu proști dă publicului ocazia de a găsi momente de umor și haz dar și de reflecție despre societatea occidentală carea păstrat sub masca politeţii şi a convenţiilor o violenţă inerentă fiinţei umane din zilele noastre.
Mădălina Dumitrache Webcultura

Horațiu Mălăele este perfect în această partitură savuroasă comicul său este viu şi foarte colorat.
Mădălina Dumitrache Webcultura

Elegantul Ion Caramitru dezvăluie cu mult farmec cinismul burghezului sastisit şi îşi afişează cu ostentaţie dispreţul faţă de partenerii de dialog.
Mădălina Dumitrache Webcultura

Am revăzut Dineu cu proşti la cea dea 100a reprezentaţie. Biletele vândute cu vreo trei luni în urmă au fost insuficiente. Sala mare a Teatrului Naţional gemea de lume. Spectacolul o vedetă a genului bulevardier ocupă de peste trei ani locul întâi în top. Un fenomen De studiat. … Cronicarul din mine se ruşinează la gândul că din fotoliul de premieră ignorăm adesea destinul şi scopul uman ale unor spectacole ca acesta.
Doina Papp Adevărul

Foarte bine aş zice fără cusur conduce din punct de vedere regizoral spectacolul Ion Caramitru. El nu vrea să se pună pe sine în evidenţă în schimb nu lasă nimic la voia întâmplării urmăreşte cu succes evidenţierea insolitului a umorului caracterelor şi al situaţiilor vrea să potenţeze şi să maximizeze efectele răsturnărilor acestora din urmă. Formula de spectacol contează mult şi cu folos pe distribuţia sans défaut. Cred că nici cel mai cusurgiu critic nu ar putea avea ce să le reproşeze actorilor Costina Ciuciulică Alexandru Georgescu Horaţiu Mălăele Dorin Andone Medeea Marinescu sau Alexandru Bindea. Şi nici nu ar putea să nu îl elogieze pe Horaţiu Mălăele un Bourvil român absolut senzaţional şi de data aceasta.
Mircea Morariu Teatrul Azi

Bucuria pe care o dă spectacolul lui Caramitru vine atât din verva textului cu replici memorabile traducere excelentă în limba română de Tudor Ţepeneag cât şi din firescul cu care îşi înzestrează Mălăele personajul atribuindui fineţe sensibilitate dincolo de naivitate sau de prostie de apucăturile de gogoman sau de lipsa de inteligenţă. Cred că Mălăele a dat mare importanţă nuanţei semantice a acestui cuvânt atunci când a început să pună carnea pe scheletul personajului. La îndrăgit altfel nul făcea perfect.
Maria Sarbu Jurnalul National

Horaţiu Mălăele sa întâlnit cu unul dintre rolurile vieţii lui
Doina Papp Revista 22

Dineu cu proşti este un spectacol ce TREBUIE VĂZUT. Este o comedie la superlativ exemplar susţinută de realizatori slujitori cu har ai actului artistic.
Ileana Lucaciu

Biletele se pot achiziționa online de pe portalul www.mystage.ro dar și de la casa de bilete a Teatrului Național începând cu data de 4 septembrie

Deschide