Case străzi și oameni din Ploieștiul de altădată București
From Friday, December 15, 2017 6:30 pm To Friday, December 15, 2017 7:30 pm Aurel Vlaicu 20, Bucharest, Romania, 020096
28Attendees 165Interested 0Declined Invite Friends

Case străzi și oameni din Ploieștiul de altădată București

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană are plăcerea de a vă invita la lansarea volumului Case străzi și oameni din Ploieștiul de altădată. Evenimentul va avea loc vineri 15 decembrie 2017 de la ora 18.30 la Omega House str. Aurel Vlaicu nr. 20 din București.

Alături de noi vor autorii volumului cu care vom vorbi despre ce înseamnă Ploieștiul pentru ei și care sunt amintirile și poveștile care îi leagă de locul unde sau născut sau au locuit.

Cel deal doilea volum al colecției Memento reunește istorii uitate sau niciodată știute ale Ploieștiului de altădată: veți intra în case pe care le întâlniți în drumul vostru zilnic vă veți plimba pe străzi azi dispărute sau mult schimbate ori veți cunoaște oameni care au trăit au iubit și au suferit în orașul aurului negru ori departe de el neîncetând însă săl poarte în gânduri. În cele unsprezece povești veți afla despre dramele deportării membrilor comunității germane despre spaima confiscării casei construite în ani de trudă despre experiența bombardamentelor și a cutremurului celui mare dar și despre reușita primului festival de jazz din România despre emoțiile primei zile de școală și ale revederii orașului demult părăsit sau despre micile bucurii cotidiene ale deceniilor trecute din care nu lipseau plimbarea pe Bulevard înghețata de un leu sau filmele văzute pe furiș la cinematografele orașului.

Colecția Memento cuprinde volume colective și individuale care recuperează povești și amintiri ale orașelor din alte vremuri și ale locuitorilor acestora. Fie că e vorba de istorii personale sau biografii cărțile păstrează și împărtășesc cititorilor secvențe dintrun trecut care fascinează și ademenește.

Partener al evenimentului: Omega House

Concepție și realizare grafică a copertei: Cătălina Ruxandra Gherghinoiu

Deschide