Balul Rotary Club Pitești 2017
From Saturday, December 9, 2017 7:00 pm To Saturday, December 9, 2017 11:59 pm Calea Bucuresti, nr 31, Pitesti, Romania, 110120
85Attendees 95Interested 0Declined Invite Friends

Balul Rotary Club Pitești 2017

La fiecare șase ore un copil mai mic de un an moare în România. Rata mortalității infantile plasează țara noastră pe primul loc în Uniunea Europeană. Trupurile fragile ale copiilor născuți prematur nu reușesc să ducă singure lupta pentru supraviețuire. În fața acestei realități dure sistemul sanitar românesc este neputincios. În lipsa unor fonduri direcționate spre sănătate singura speranță o reprezintă ONGurile.

Rata mortalității infantile în România a ajuns la 73 la mia de copii născuți vii principala cauză fiind nașterile premature. Un copil venit pe lume mai devreme de termenul normal are nevoie de îngrijire de specialitate și de o aparatură care săl ajute în lupta pentru supraviețuire. Din păcate România se confruntă cu o incapacitate gravă de a răspunde nevoilor acestor copii. Deși necesarul ar fi de 600 de locuri în terapia intensivă neonatală sunt asigurate doar aproximativ 300. Doar 50 dintre nounăscuții prematuri au astfel șansa la viață.

În prezent în România 56 dintre maternitățile de nivel II nu au un ventilator pentru suport respirator iar 14 dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare.

În Secția de Neonatologie a Spitalului Județean Argeș peste 200 de copii născuți prematur anual necesită îngrijiri speciale.

Cu fondurile rezultate în urma organizării Balului Caritabil Anual al Rotary Club Pitești din 9 decembrie 2017 se va achiziționa un aparat performant de ventilație asistată de ultimă generație în sistem nazal CPAP presiune pozitivă continuă în căile respiratorii pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Județean Argeș în cadrul proiectului Viață Luptă Angajament Dăruire.

Acest tip de ventilație este neinvazivă nu necesită intubație minimizând riscurile pentru pacient și ajută nou născuții cu probleme respiratorii atât prematuri cât și născuți la termen să respire până când plămânii și sistemul lor nervos încep să funcționeze în mod normal.

Voluntariat Responsabilitate Implicare Comunitate Sanatate Rotary RotaryPitesti VLAD Viata Lupta Angajament Daruire

Deschide